Про це повідомила інформаційна агенція «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що плани співпраці за проектом закріплені у меморандумі, що підписали «Укроборонпром» ДП «Промоборонекспорт» і «WZM» в ході міжнародної оборонної MSPO-2018, яка пройшла 4-7 вересня у місті Кельце в Польщі.

Вже найближчим часом партнери планують завершити роботи над робочим зразком модернізованої бронемашини. На вересень запланована презентація бронетехніки польському військовому замовнику на одному з військових полігонів у Польщі.

За підсумками демонстрації модернізованої версії БРМ «Мангуст» польським військовим, планується підписання угоди на проведення робіт в рамках проекту.

Спільна модернізація бронетехніки розглядається серед перспективних напрямків ВТС між Україною та Польщею. наразі сторони пропрацьовують плани щодо співпраці в програмі модернізації танків Т-72, що знаходяться на озброєнні збройних сил Польщі до стандартів НАТО.

Одна з версій модернізації польських Т-72 – танк РТ-17, модернізований «Укроборонпромом» спільно з польською Zaklady Mechaniczne «Bumar-Labedy» S.A, було презентовано потенційному польському військовому замовнику в ході MSPO-2017.

За оцінками держконцерну, досвід участі в проекті, може бути також успішно використаний для вирішення завдання з оновлення до стандартів НАТО парку українських Т-72, ​​Т-64, Т-80 Збройних Сил України.

ІА "Вголос": НОВИНИ