[media=133030,133031,133032,133033,133034] 

Традиційно в заходах під стінами Новозагорівського монастиря взяли участь активісти ВО «Свобода», представники «Легіону Свободи», Братства ветеранів ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, патріотичної громадськості, місцеві мешканці.

По завершенні богослужіння у Новозагорівському храмі Різдва Пресвятої Богородиці священик УПЦ Київського патріархату отець Володимир відслужив поминальну панахиду по загиблих героях. Присутні вшанували пам’ять загиблих борців за волю та незалежність України хвилиною мовчання, поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку полеглим воякам УПА.

Перший заступник голови Волинської обласної ради, свободівець Олександр Пирожик під час виступу також порушив питання контрреволюції і повернення колишніх регіоналів у владу.

«Поборений Революцією Гідності московський окупант прагне реваншу. «П’ята колона» огризається не тільки скавчанням московських попів. Нелюстровані прислужники Партії регіонів знову повертаються у владу. Локачинську районну раду нещодавно очолив колишній ставленик Януковича. При його правлінні сюди не пускали автобусів, освітянам забороняли везти до Новозагорівського монастиря на вшанування подвигу повстанської чоти «Береза» школярів. У ті часи одні лише націоналісти, спільно з Братством вояків ОУН та УПА, брали на себе всі турботи із вшанування Героїв Нового Загорова. Ми не дозволили зламати традицію, не дамо зробити цього й тепер», – заявив Олександр Пирожик.

ІА "Вголос": НОВИНИ