Про це йдеться в заяві фонду.

Зазначається, що 6 вересня в ефірі каналу «112 Україна» стверджувалося, що останні результати громадської думки «засвідчують зростання популярності партії «За життя». 

Додамо, що партію «За життя» очолює колишній «опоблоківець» Вадим Рабінович. До цієї ж партії вступив і кум Володимира Путіна Віктор Медведчук, якого телеканал «112 Україна» часто цитує.

«Насправді, як показують дані опитувань, ніякого «зростання популярності партії «За життя!» не відбувається: у грудні  2017 року за неї були готові проголосувати 6,7% населення, у травні  2018 року – 6,0%, у серпні  2018 року – 6,1%.  Не зріс також і президентський рейтинг Рабіновича: у грудні 2017 року – 5,8%, у серпні 2018 року – 5,3%. Не зросли й рейтинги довіри до Рабіновича», — заявили у «Демократичних ініціативах» та наголосили, що жодних підстав для таких заяв в ефірі телеканалу немає.

Крім цього, фонд вимагає від «112 Україна» спростування неправдивої інформації.

«Попереджаємо  телеканал, що у разі  подібного використання даних наших досліджень будемо змушені звернутися до Національної Ради України з питань радіо та телебачення щодо відкликання ліцензії за поширення неправдивої інформації. Те саме стосується й інших засобів масової інформації», — попередили аналітики.

ІА "Вголос": НОВИНИ