Як повідомляє Головне управління ДСНС у Донецькій області, 6 вересня о 19.00 до Служби порятунку «101» надійшла інформація про те що, через пошкодження повітряної лінії електропередач сталось знеструмлення та зупинка Донецької фільтрувальної станції (ДФС) (попередньо відключення сталося через сильний вітер), що розташована в Ясинуватському районі (в так званій «сірій зоні»). У зв’язку із зупиненням ДФС було припинено водопостачання Авдіївки, в якій проживає 22 тис. осіб.

Під час обстеження території було виявлено обрив проводу високовольтної лінії 110 кВ «Макіївська – АКХЗ № 2» та несправність трансформатора (на тимчасово непідконтрольній українській владі території).

Сьогодні подачу питної води населенню буде здійснено погодинно з запасів резервуару ємкістю 4 тис. м куб. (розташований на території міста), в якому питної води орієнтовно достатньо на 4 доби. У разі відсутності води в резервуарі, забезпечення населення водою здійснюватиметься шляхом підвозу автомобілями.

Ремонтні роботи пошкодженої лінії та виявлення поломки трансформатора заплановано на сьогодні за умови отримання гарантій безпеки та припиненню вогню.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ