Про це пише The New York Times.

За даними видання, Скрипаль міг надавати іспанській розвідці інформацію про російську організовану злочинність, із якою останнім часом країна веде боротьбу.

В останні роки Скрипаль їздив в Іспанію на кілька зустрічей з офіцерами розвідувальної служби країни, хоча зміст і точний час цих зустрічей засекречено.

Ймовірно, Скрипаль міг бути завербований іспанськими спецслужбами в середині 1990-х років, коли працював в Мадриді під прикриттям як військовий аташе в російському посольстві.

Крім того, в 2012 році Скрипаль їздив до Праги, де зустрічався із працівниками розвідки Чехії. У 2016 році він їздив в Таллінн і зустрічався з працівниками естонських розвідслужб. Як зазначає видання, в цих двох випадках поїздки були санкціоновані британською службою зовнішньої розвідки МІ-6.

На зустрічах в Празі і Таллінні Скрипаль розповідав про роботу російської розвідки і, як зазначається видання, «потенційно надав інформацію, на основі якої були видворені працівники, що працювали під прикриттям».

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок (радянського виробництва) в березні 2018 року. За даними Лондона, за отруєнням Скрипалів стояла Росія. Екс-агента і його дочку вже виписали з лікарні після проведення успішного лікування.

Нагадаємо, екс-співробітника ГРУ РФ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичним газом у власному будинку в Британії.

Британська розвідка вважає, що нервово-паралітична речовина «Новічок» виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Ситуація навколо отруєння Сергія і Юлію Скрипалів призвела до дипломатичного конфлікту між Британією і Росією. У зв’язку з цим прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про вислання 23 російських дипломатів. Зараз низка країн, включаючи Україну, вирішили видворити російських дипломатів у зв'язку з отруєнням колишнього російського розвідника Скрипаля та його доньки.

Раніше племінниця колишнього шпигуна РФ Сергія Скрипаля – Вікторія Скрипаль – заявила, що російські спецслужби абсолютно не причетні до отруєння: «це суто побутове отруєння».

ІА "Вголос": НОВИНИ