Про це повідомляється на сторінці ГО «Громада та ініціатива» у Фейсбук.

Сьогодні 7 вересня 2018 року президією Львівської обласної ради було погоджено порядок денний чергового засідання обласної ради, до якого було включено питання «Про стан фінансового забезпечення установ та закладів освіти фондом заробітної плати на поточний бюджетний рік у розрізі місцевих бюджетів Львівської області».

З інформації, розданої членам президії обласної ради, з`ясувалося, що потреба в додаткових бюджетних призначеннях на виплату заробітної плати працівникам освіти на Львівщині у 2018 році, складає 176 млн грн (кошти освітньої субвенції) та 15 млн грн. (місцеві бюджети), тобто разом 191 млн грн.

Серед районів області найбільші проблеми у виплаті заробітної плати є уСтаросамбірському районі – 13,2 млн грн, Турківському районі – 7,8 млн грн., Перемишлянському районі – 8 млн грн та Радехівському районі – 6,3 млн грн.

Серед міст обласного значення найбільші проблеми спостерігаються у Львові – 74,5 млн грн, Дрогобичі – 21 млн грн, у Самборі – 11,8 млн грн. та у Бориславі – 10,1 млн грн.

Серед ОТГ найбільша заборгованість є у Воютицькій ОТГ – 4,3 млн грн, у Щирецькій ОТГ – 3 млн грн, Ходорівській ОТГ – 2,9 млн грн та Новоміській ОТГ – 2 млн грн.

Як пояснює Львівська обласна державна адміністрація, дефіцит коштів освітньої субвенції виник через неврахування у формулі розрахунку поділу класів на групи за наповнюваності більше як на 28 учнів у класі при вивченні окремих предметів у загальноосвітніх навчальних закладах за індивідуальною формою, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки від 20.02.2002 № 128.

На освітню галузь в поточному році з державного бюджету місцевим бюджетам Львівської області надано освітню субвенцію в розмірі 4,2 млрд грн. Обсяг освітньої субвенції на 2018 рік визначений відповідно до постанови Кабміну від 27.12.2017 № 1088 «Про затвердження формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами».

Нагадаємо, що 29 серпня 2018 року на засіданні постійної комісії Львівської облради з питань освіти і науки був розглянутий проект рішення «Про стан фінансового забезпечення установ та закладів освіти фондом заробітної плати на поточний бюджетний рік у розрізі місцевих бюджетів Львівської області». За вказівкою голови комісії Володимира Вантуха (фракція ВО "Батьківщина"), інформацію щодо заборгованості освітянам було приховано. Нижче - деталі.

ІА "Вголос": НОВИНИ