Про це ввечері 5 вересня вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Окупаційна влада Криму приховує реальний рівень екологічної небезпеки, що змушує мене звернутися до міжнародної спільноти, оскільки не можу залишитися осторонь", - зазначила вона.
За словами Денісової, вона терміново звернулася до Виконавчого директора Програми ООН з навколишнього середовища Еріка Солхейма і директора та Регіонального Представника Європейського офісу Програми ООН з навколишнього середовища Яна Дусіка.
"Закликала їх долучитися до спільної боротьби за поновлення права мешканців Кримського півострова на безпечне для життя і здоров’я довкілля", - заявила омбудсмен.
Раніше в окупованому Криму на забруднення повітря сірчаною кислотою скаржилися жителі Армянська, Красноперекопська і Джанкоя. У містах вирує смердючий і задушливий запах. У жителів фіксують схожі алергійні симптоми: нудоту, печіння в носоглотці і неприродну спрагу. Автомобілі, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею або ж сіро-зеленим нальотом.
Містяни запевняють - це викиди хімічного підприємства "Кримський титан", який належить українському олігарху Дмитру Фірташу. А така інтенсивність випарів - через нестачу води у водосховищі.

ІА "Вголос": НОВИНИ