Про це у Facebook написала уповноважена президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко.

Україна вимагала відреагувати на повідомлення у ЗМІ про те, що Росія направила працівників ФСБ розслідувати вбивство ватажка бойовиків Олександра Захарченка.

«Росіяни категорично відмовилися надати ОБСЄ і Україні будь-яку інформацію про ці свої слідчі групи», – зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що російські правоохоронці на Донбасі – це грубе порушення українського законодавства.

«На нашій суверенній території слідчі дії можуть вести тільки українські слідчі органи, або ж – з дозволу відповідних структур, а ми росіянам таких дозволів не давали», – пише уповноважена президента.

Вона додає, що законодавство Росії також не передбачає роботу її слідчих за кордоном.

«Й фактично, це визнання окупації РФ Донбасу, якщо там вже шастають не лише військові, фсбшники, потіряшки, але й слідчі», – підкреслила Геращенко.

Крім того, за її словами, у звітах ОБСЄ зафіксовано, що росіяни відмовилися продемонструвати тіла взірваних бойовиків і не допустили до лікарень, де утримують поранених.

«Це ще раз свідчить про російський слід зачистки подільників», – каже Геращенко.

Вона зазначила, що РФ також не відповіла на запитання, де перебуває інший екс-ватажок бойовиків Ігор Плотницький.

Нагадаємо, 31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель Олександра Захарченка у центрі Донецька у ресторані «Сєпар».

Згодом СБУ підтвердила інформацію про загибель Захарченка у Донецьку. Також з'явилися перші фото та відео з місця вбивства.

Глава РФ Володимир Путін звинуватив у вбивстві Україну. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею про «міжнародний тероризм».

Водночас в МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС РФ щодо вбивства Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

ІА "Вголос": НОВИНИ