Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) планує переглянути це правило на прохання головних тренерів деяких футбольних клубів. Вони вважають, що тепер забивати м'ячі не є якоюсь проблемою, адже раніше це було зробити набагато складніше.

Про можливість перегляду правила виїзного гола повідомив генеральний секретар УЄФА - Джорджо Маркетті, пише ТСН за даними Reuters.

«Тренери вважають, що забити гол у гостях зараз не так складно, як раніше. Тому вони вважають, що правило повинне бути переглянуте. Саме це ми і зробимо. Вони вважають, що ситуація в футболі змінилася, і значимість виїзного гола зараз вже не та, що була багато років тому, коли ввели це правило», - сказав Маркетті.

Окрім того, на думку керманичів, правило виїзного гола робить футбол менш привабливим. Нагадаємо, що правило виїзного гола з'явилося у 1965 році.

Зазначимо, що правило гола, забитого на чужому полі (правило виїзного гола) — принцип, що широко застосовується у змаганнях з футболу та деяких інших видів спорту, згідно з яким, у випадку рівної кількості голів, забитих суперниками по сумі двох матчів, переможцем визнається команда, що забила більше м'ячів на чужому полі.

ІА "Вголос": НОВИНИ