Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на в.о. міністра фінансів Оксану Маркарову.

«В.о. голови ДФС прийняв рішення звільнитися за власним бажанням, уряд це рішення підтримав», - сказала вона після урядового засідання в середу.

За словами Маркаровой, Продан пішов у відставку, щоб не було конфлікту інтересів, оскільки Кабмін планує провести конкурс на посаду глави Фіскальної служби і Продан збирається в ньому брати участь.

У Facebook Продан підтвердив, що дійсно хоче брати участь у конкурсі Кабінету міністрів.

«Чудово розумію, що до конкурсу буде прикута увага суспільства, бізнесу, міжнародних партнерів України. Напевне побачимо спроби політизувати процес», - пише він.

«Щоби унеможливити конфлікт інтересів та будь-які спекуляції з цього приводу, вирішив просити уряд призначити іншого виконуючого обов`язки голови ДФС. Службу на цей період повинна очолити людина, яка не братиме участі в конкурсі», - додав Продан.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що збирає докази у справі проти виконуючого обов’язки голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана. Генпрокурор наголосив,що має персональні претензії до Продана.

28 серпня стало відомо, що правоохоронні органи розслідують можливе придбання в.о. голови Державної фіскальної служби Мирославом Проданом курортного комплексу в Туреччині.

ЗМІ з’ясували, що Продан прикупив собі курортний комплекс у Туреччині за $500 тисяч. Йдеться про два об'єкти нерухомості у турецькому курортному місті Бодрум.

ІА "Вголос": НОВИНИ