Про це повідомляє «Московський комсомолець».

Як пише видання, на транспортних розв'язках та виїздах з Донецька, на прикордонних переходах з Росією, тривають масові раптові перевірки, доглядають всіх чоловіків. Крім того, в місті також проходять перевірки, посилена комендантська година і оголошено надзвичайний стан.

Інформація про роботу спеціальної слідчої бригади ФСБ РФ вже стала офіційною і там нібито вже знають, кого саме треба шукати.

«Москва, схоже, вкрай зацікавлена ​​в пошуку винних. Про оголошене по гарячих слідах затримання диверсантів вже не згадують. З місця замаху у кафе «Сепар» зібрали вже, здається, навіть придорожній пил, йде розслідування», - сказано в публікації.

Також в ОРДО «не вщухають чутки» про причетність до вбивства охоронців Захарченка або інших людей з його оточення.

«За останніми даними, вибухівку заклали не в люстру, а в вивіску над входом в кафе «Сепар» - ту саму, на якій красувався Чебурашка у камуфляжі», - йдеться в публікації.

Вочевидь, у тих, хто встановив вибуховий пристрій, було достатньо часу для монтажу, а так само вони знали графік пересування ватажка бойовиків і активували його дистанційно.

Відзначається, що про затримання охоронця або його пошуки достовірної інформації немає, але при цьому нібито відомо, що «в опалу за звинуваченням у халатності» потрапило керівництво так званої «республіканської служби державної охорони ДНР».

У виданні додають, що хоча всі необхідні застережні заходи перед приїздом Захарченко в кафе були прийняті, але собака не виявила вибухівки, прикріплену над входом.

Так звана «держохорона» ОРДО також була одним з «найбільш впливових силових відомств, який претендував на участь в політичних розкладах». Там, нібито, не любили радника Захарченка з ідеологічних питань Олександра Казакова та його креатуру - Захара Прілепіна, який раніше переїхав до Москви. Сам же Захарченко вирішив розформувати це «відомство», але не встиг.

Так само повідомляється, що новий ватажок донецьких бойовиків Дмитро Трапезников зараз «претендує на роль своєрідного «Брежнєва», фігури, яка цілком може сісти на «трон» надовго».

Нагадаємо, 31 серпня російські ЗМІ повідомили про загибель Олександра Захарченка у центрі Донецька у ресторані «Сєпар».

Згодом цю інформацію підтвердила СБУ. Також з'явилися перші фото та відео з місця вбивства.

Глава РФ Володимир Путін звинуватив у вбивстві Україну. Слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу за статтею про «міжнародний тероризм».

Водночас в МЗС України заявили, що швидка реакція МЗС РФ щодо вбивства Олександра Захарченка виказує російські спроби прикрити маріонеток, яких підтримує Кремль.

Новим ватажком самопроголошеної «ДНР» після вбивства Захарченка став один із його заступників — Дмитро Трапєзніков.

Пізніше у «ДНР» повідомили,що під час замаху на Захарченка загинули двоє людей та ще дев'ятеро отримали поранення. За інформацією ЗМІ - загиблих п'ятеро, серед них - дитина.

Самі бойовики підозрюють у вбивстві начальника його охорони Олександра Костенка.

Вранці 2 вересня відбувся похорон Олександра Захарченка. Ліквідованого лідера «ДНР» похоронили у закритій труні поруч з іншими лідерами бойовиків, - Гіві й Моторолою, - на «цвинтарі домашніх тварин».

Згодом в окупований Донецьк прибула група «російських фахівців» за дорученням президента РФ Володимира Путіна із завданням — «знайти вбивць ватажка «ДНР» Олександра Захарченка.

У захопленому Донецьку після ліквідації ватажка бойовиків проросійські найманці значно посилили патрулювання вулиць.

ІА "Вголос": НОВИНИ