Про це інформує прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко у Facebook.

«Судом дозволено провести дослідження матеріалів оператора телекомунікацій за період в 17 місяців. Це обумовлено необхідністю встановлення часу, дати та місця ймовірного розголосу даних з обмеженим доступом керівником НАБУ в рамках кримінального провадження за ч.2 ст.163, ч.1 ст.182, ч.1 ст. 328, ч 2.ст.387 КК України», – зазначає Лисенко.

Що ж до мотивації відстеження саме такого тривалого періоду, в ГПУ заявляють, що «цей період починається з моменту припинення негласних заходів відносно цивільної дружини прокурора Кулика Ірини Німець до дати реєстрації кримінального провадження, в рамках якого досліджуються ці обставини».

«Особа, відносно якої прийнято рішення судом, виступає разом з іншими громадянами в якості можливого свідка», – наголошує Лисенко.

За його словами, документи з інформацією оператора телекомунікацій, до яких надано доступ судом, не включатимуть змісту розмов.

«Мова також не йдеться про прослуховування вказаної особи та інших абонентів. При цьому не здійснюватиметься жодного втручання в професійну діяльність та особисте життя», – резюмує речник ГПУ.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ