Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє депутат Київради від ВО «Собода» Юрій Сиротюк.

«Тепер команда Петра Порошенка хоче зігнорувати думку Київської громади, порушити демократичну процедуру, а ще гірше відсунути українського героя Дмитра Донцова, щоб поставити героя американського. Думаю це неправильний хід. В Києві є достатньо вулиць, які могли б носити ім’я Джона Маккейна. Наприклад, Пушкінська, Толстого, зрештою Московську», - йдеться у дописі свободівця.

Юрій Сиротюк зазначив, що у сторіччя Української держави в Києві не буде вулиці ідеолога українського націоналізму, одного з батьків української державності Дмитра Донцова. «Як зрештою не буде і вулиці Маккейна. Бо саме президентська фракція у Київраді внесла зміни у порядок перейменувань і заборонила присвоювати вулицям імена загиблих людей, не раніше ніж за два роки після смерті.

Але пригадуючи як брутально мені відповідали менеджери підприємства гаранта «Ленінська кузня», коли в рамках декомунізації я просив назвати підприємство «Бандерівська кузня». І все стає на свої місця. Щоб виправити ситуацію і зберегти обличчя гарант дотримання Конституції має зробити все щоб у Києві була і вулиці Дмитра Донцова і вулиця Джона Маккейна», - наголосив націоналіст.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ