Про це повідомляє Укрінформ

Поминальне богослужіння провів священнослужитель Вселенського патріархату архімандрит Харлампій.

«З благословення Архієпископа Константинополя – Нового Риму і Вселенського Патріарха Його Всесвятості Варфоломія материнська церква знову звертається до вас, щоби розділити з вами смуток, спричинений Голодомором 1932-1933 років - одним з найбільших злодіянь ХХ-го століття», - звернувся архімандрит до присутніх.

Він наголосив, що це богослужіння, проведене спільно з місцевою українською православною громадою та представниками різних народів в Анкарі, є проявом солідарності з українцями по всій земній кулі в молитовному спомині мільйонів жертв Голодомору, які загинули внаслідок штучно організованого радянським комуністичним режимом голоду.

На богослужінні були присутні представники українською громади в Анкарі, українські та іноземні дипломати, зокрема посол Грузії в Туреччині Іраклій Коплатадзе, посол Литви Аудріус Брузга, посол Мальти Кармел Вассало, представники посольств США, Польщі, Фінляндії. Захід відвідали голова генерального центру взаємодопомоги та культури кримських тюрків Туреччини (кримськотарської діаспори Туреччини) Мукремін Шахін, президент Асоціації дружби з Україною Алі Бойдак.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ