Відповідні фото та відео з'явилися на сторінках політиків у мережі.

Як уже повідомлялося, участь у жалобних заходах взяв Президент Петро Порошенко.

"Сенаторе, ми дуже вдячні вам. І саме тому зараз, доносячи думки і співчуття великої 45-мільйонної нації, сьогодні я тут", – сказав гарант після церемонії, назвавши Маккейна Героєм України.

"Ми всі запам’ятали його на Майдані під час Революції Гідності, коли при температурі мінус 26 градусів він вийшов роздягнутий, звернувся до сотень тисяч людей, які стояли на Майдані, для того, щоб висловити абсолютно необхідні тоді слова підтримки. Що весь світ і Сполучені Штати Америки разом з українцями. І ще раз дякую. Ви – справжній герой Америки, але ви і справжній герой України", – наголосив Порошенко.

Також відвідав меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона міський голова Києва Віталій Кличко, пише 24 канал.

"Джон Маккейн був людиною, про життя якої можна написати не одну книгу. Він був справжнім бійцем, патріотом, людиною високих принципів. До речі, небагато хто знає, – Маккейн має пряме відношення і до боксу. Він був співавтором так званого закону Мухаммеда Алі, який розділив повноваження промоутерів, менеджерів і боксерів", – розповів міський голова Києва в інтерв'ю журналістам.

Кличко додав, що Маккейн часто бував на його поєдинках та підтримував і його, і брата Володимира.

"Засвітився" на похороні Маккейна й екс-прем'єр України Арсеній Яценюк.

В інтерв’ю журналістам він підкреслив, що сенатор Джон Маккейн був "великим сином американського народу і великим другом українського народу".

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін віддав шану Маккейну, додавши запис у книгу жалоби.

 

 

 

 


 

ІА "Вголос": НОВИНИ