Про це в ефірі програми «Правда.Наживо» на телеканалі НТА розповів політолог Олександр Антонюк.

Політолог вважає, що ймовірність санкцій для Росії за такі дії в Азовському морі є високою.

«Однак, це не може бути підставою для того, щоби ми розслаблялися. Будь-які перемовини дієві тоді, коли дипломати «закріплені» у своїх позиціях потужним військом. Отже, нам потрібно формувати порядок денний перед світом таким чином, що Керченський міст, російські військові та ігнорування економічних інтересів України свідчить про те, що Російська Федерація свій «градус» окупації не збила», - розповів Олександр Антонюк.

Попри це політолог вважає, що зараз Україна є у вигіднішому положенні, аніж це було у 2014 році під час окупацією Росією Криму.

«Станом на весну 2014 року в Україні не працювали будь-які силові чи державні інститути. Зараз вони працюють. Тому порівнювати окупацію Криму тоді «під шумок» виборів, і теперішні дії Росії в Азовському та Чорному морі не варто. Тоді обрали лише в.о. Президента, тому не було у військах та силових структурах тієї ієрархії, яка допомогла б дати гідну відсіч. Зараз ситуація інша: у нас є легітимний президент, легітимний парламент. Є чіткий порядок дій, чітка програма. До того ж, ми бачимо, хто є проросійським у парламенті, хто ця «п’ята колона». А хто є проукраїнським», - зазначив Олександр Антонюк.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ