[media=133346,133347] 

Подарунки від влади та партнерів отримали Дмитро Озимко, Софія Прийма, Анастасія Горлова та Маркіян Івашко. Юрій Турянський, голова Віділення Національного Олімпійського комітету України у Львівській області, зазначив, що сьогоднішня подія не відбулася б без участі тренерів, яким потрібно віддати належне.

«Перемога наших спортсменів - це завжди дует. Без співпраці із тренером не було б результату. Думаю, що саме їм потрібно завдячувати, адже вони зустрілися на дорозі хлопців та дівчат та допомогли зібрати всі своїх сили». Вододимир Гірняк, заступник голови Львівської обласної ради, додав, що спорт повинен бути одним із найбільш фінансованих структур, адже кількість перемог наших спортсменів вражають. «Це вже третій захід протягом цього тижня в сфері спорту, який я відвідую. Це дуже добре, адже кожна гривня, вкладена в нього, зменшує видатки на медицину. Перед прийняттям бюджету на 2019 рік ми розробляємо програми і однозначно видатки на спорт будуть збільшуватись».

Софія Прийма, кращий спортсмен липня та чемпіонка світу з акватлону, розповіла кореспондентові «Вголосу», чим для неї є спорт та яких успіхів вона у ньому досягла. «Мені 20 років, і спортом я займаюся з самого дитинства. Триатлон обрала тому, що це насправді дуже цікаво. Кожного дня ти можеш обирати між бігом, велоспортом та плаванням, ніколи не буває нудно, адже ти можеш підібрати те, що тобі більше подобається. Перемогти було, звичайно, важко, оскільки на чемпіонаті ти повен викластися максимально, показати все, на що здатний.

Ці змагання розпочалися зі старту плавання в гідрокостюмах. Тоді була дуже холодна вода, але найбільшою проблемою для нас виявилися медузи, які могли легко вжалити. Далі була бігова дистанція, яка складала 5 км, і саме на ній ми з дівчатами розіграли п’єдестал». Софія Прийма є студенткою Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, майстром спорту з триатлону та з велоспорту. У 2016 році вона стала переможницею чемпіонату Європи з крос-дуатлону серед юніорів, в 2017 бронзовою призеркою чемпіонату Європи з акватлону серед юніорів, а цьогоріч чемпіонкою світу.

ІА "Вголос": НОВИНИ