[media=133359,133360,133361] 

Про це повідомив у Facebook свободівець Олександр Аронець.

«Створення української помісної церкви – це історичний крок для утвердження незалежності України і щонайдальшого відходу від Москви, - зазначив Олег Тягнибок у спілкуванні із журналістами. - Сьогодні ми приїхали сюди, аби від імені багатьох українців показати, що незалежність української церкви є надзвичайно важливою для українського народу.

Сьогодні ми передамо Константинопольському Патріарху десятки тисяч підписів українців, які вимагають якнайшвидшого ухвалення позитивного рішення. Сьогодні буде передано сотні рішень місцевих рад, які на своїх сесіях підтримували надання томосу. Для нас це справді історичне рішення. Чим більше твердих і рішучих кроків подалі від Москви – тим міцнішою буде наша незалежність, тим швидше ми зможемо перемогти і досягнути миру. Нам треба розірвати духовну окупацію України, яку впродовж багатьох років чинить московська церква. Я переконаний, що найближчим часом ми, українці, святкуватимемо нашу спільну перемогу. Єдина держава, єдина віра, єдина церква – це запорука розвитку України і українців».

 

Нардеп-свободівець Олег Осуховський

 

Як відомо, сьогодні російський Патріарх Кіріл зустрічається із Патріархом Варфоломієм у Стамбулі «для обговорення українського питання».

Речник УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив, що Московський Патріарх уже прибув у резиденцію Варфоломія в стамбульському кварталі Фанар.

Зустріч розпочалася у присутності всіх членів Синоду Вселенського Патріархату, який 29-31 серпня має свою чергову сесію. (Патріарх це підкреслив, зазначивши, що засідання відбуваються щоміся протягом трьох днів).

У вступному слові Вселенський Патріарх підкреслив необхідність діалогу. Московський - нагадував про минуле.

 

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ