Про це власкору «Вголосу» повідомили у ДФС Волинської області.

Так, тимчасово непрацюючий волинянин, перетинаючи кордон автомобілем «RENAULT LAGUNA», пред’явив нотаріальне доручення на право користування автомобілем, посвідчене начебто «нотаріусом» з м. Сєрпц. Його земляк за кермом «VOLKSWAGEN PASSAT» подав до митного контролю фіктивну довіреність від нотаріуса з м. Люблін. А громадянин Грузії, який навчається в одному з українських вузів, в пакеті документів на «OPEL ASTRA» подав фальшиве нотаріальне доручення Канцелярії нотаріальної м. Кошаліні.

Волинська митниця протидіє таким спробам через налагоджені механізми взаємодії з уповноваженими органами іноземних держав. Перевірки автентичності поданих до митного контролю доручень зазначених Канцелярій нотаріальних Республіки Польща спростували факти їх офіційного посвідчення. «Це не мій підпис, у мене такого не оформляли, я взагалі у відпустці тоді був і не міг нічого посвідчувати», - пишуть польські нотаріуси у відповідь на запит митниці.

За фактами приховування від митного контролю усі три автомобілі вилучені на склад митниці. «RENAULT LAGUNA» оцінений експертами у  125 тис грн, «VOLKSWAGEN PASSAT»  - понад 136 тис грн, «OPEL ASTRA» - у  майже 133 тис гривень.

Сума лише штрафних санкцій, накладених на порушників, сягає  400 тис грн. 

ІА "Вголос": НОВИНИ