Про це інформує прес-служба КМДА.

Зазначається, що Кличко отримав запрошення від родини Маккейна та Сенату Сполучених Штатів.

У прес-службі додають, що він відвідає Національну меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона, де будуть присутні родина і друзі Маккейна, сенатори і конгресмени, співробітники офісу сенатора, запрошені світові політики.

Зазначається, що саме під час цієї служби виступлять екс-президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

Повідомляється, що до цього з Джоном Маккейном попрощалися в Фініксі (штат Арізона). А в п’ятницю труну з тілом сенатора виставлять у Вашингтоні в центральній ротонді Капітолію.

Поховають відомого політика 2 вересня.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня. Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора. Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Маккейн народився у 1936 році. Під час війни у В'єтнамі його взяли в полон і утримували там понад п'ять років. У 1980-х був членом Палати представників Конгресу США. Від 1987-го обирався сенатором від штату Аризона. Був головою сенатського комітету з питань озброєнь. У 2008 році був кандидатом у президенти Сполучених Штатів від Республіканської партії, однак поступився на виборах Бараку Обамі.

Маккейн був критиком російського президента Володимира Путіна і великим прихильником України.

Згодом Трамп заборонив Білому дому називати Маккейна героєм.

Водночас, кияни пропонують перейменувати одну з вулиць столиці на честь померлого американського сенатора-республіканця Джона Маккейна.

ІА "Вголос": НОВИНИ