Про це повідомляє «Сегодня» з посиланням на  ТАСС.

Як заявив генеральний директор держкорпорації «Роскосмос» Дмитро Рогозіна, витік стався вночі та вранці 30 серпня 2018 року.

Причиною неполадок стала мікротріщина шириною 1,5 міліметри, утворена, на думку конструкторів, зіткненням корабля з мікрометеоритом. На кораблі є необхідний ремонтний комплект.

«У нас сьогодні вночі була позаштатна ситуація на МКС, витік повітря, падіння тиску. Було вжито заходів, щоб визначити, звідки йде витік. Американський екіпаж зібрався в російському сегменті. Усі шість космонавтів знаходилися в російському сегменті. Далі по черзі відбувалося перекриття відсіків, щоб зрозуміти, де реально щось відбулося. В результаті ми локалізували проблему», – сказав Рогозін.

Як повідомило «Інтерфаксу» джерело, всього (в побутовому відсіку «Союз МС-09») було виявлено два отвори.

«Вони заклеєні за допомогою каптонової стрічки. Цього достатньо для безпечного завершення місії пристикованого до МКС корабля. Загрози витоку немає», – зазначив співрозмовник.

З 2011 року російські «Союзи» є єдиним засобом доставки людей на МКС. У 2019 заплановані перші пілотовані польоти американських кораблів Dragon 2 і Starliner.

ІА "Вголос": НОВИНИ