Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» заявив голова ГО «За якісний транспорт» Святослав Товстига.

На його думку, попри те, що українські автобуси є дорожчими від білоруських на 25 тисяч євро, і це доволі суттєво, ми мали б підтримати нашого виробника. Особливо – у час війни: «Під час Другої світової війни ряд підприємств автомобільної галузі перепрофільовувалися і допомагали війську… А, ми замість того, щоб підтримати нашого виробника і в критичній ситуації могли його перепрофілювати, не даємо йому можливості розвиватися».

Втім, окрім підтримки українського виробника закупками державних автобусів, влада повинна би була зняти ще й земельний податок. Це б дозволило збільшити виробничі потужності підприємства, і, як наслідок, зменшити вартість продукції.

Нагадаємо, львів’яни, на умовах фінансового лізингу, придбали 100 білоруських автобусів, вартістю 122 тисячі євро кожен. До міста вже пригнали перші десять. Загалом Львів планує оновити громадський транспорт на 30 мільйонів євро. Крім 150 нових автобусів, хочуть закупити ще 50 тролейбусів, а згодом ще 10 нових трамваїв та 100 автобусів. Більше – у відео.

Прямі ефіри «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ