Про це повідомляє Кримська правозахисна група у Facebook.

Згідно з її даними, співробітники ФСБ проводять за обшук за рішенням так званого «Київського районного суду» Сімферополя. У будинку разом з Ольгою Павленко перебуває її чоловік.

Право захисниця нагадала, що у квітні 2018 року учасників Українського культурного центру в Криму Олену Попову і Ольгу Павленко викликав старший помічник прокурора Сімферополя Олексій Пучков, якого цікавила робота центру і випуск газети «Кримський терен».

Викликані скористалися правом не свідчити проти себе і своїх близьких. Подібні бесіди російські силовики проводили з учасниками центру і раніше, повідомляє Кримська правозахисна група.

Як повідомляють «Крим.Реалії», знайомі Ольги Павленко пов'язують обшук в її будинку зі зливом інформації про роботу центру проросійському сайту «Русская Весна».

«Обшуку вона чекала вже кілька тижнів. Після того, як на початку серпня про її позиції та діяльність в УКЦ написали на цьому сайті. Їй телефонували з невідомих номерів. Не погрожували, а скоріше чинили психологічний тиск», – розповів її знайомий.

ІА "Вголос": НОВИНИ