Про це повідомив секретар конкурсної комісії з відбору співробітників у ДБР і представник громадської організації StateWatch Олександр Лємєнов, передає РБК-Україна.

За його словами, ще не вирішеними залишаються багато питань: зокрема, не призначені слідчі та керівний склад.

«Цього року ДБР навряд запрацює. Ми бачимо, що не призначені слідчі, що не призначений керівний склад. Багато питань не вирішено. А з приводу відкриття провадження, то це не складно, питання у розслідуванні цих проваджень», - розповів Лємєнов.

Разом з тим, сьогодні на брифінгу директор ДБР Роман Труба висловив сподівання, що бюро почне розслідувати перші провадження у цьому році. За його словами, в понеділок розпочинаються співбесіди зі слідчими.

«Я запропонував встановити дату початку роботи ДБР на законодавчому рівні. Я буду у вересні продовжувати роботу, щоб ми офіційно встановили дату запуску роботи ДБР. Я не можу розпочати роботу лише з центральним апаратом. Я повинен запустити роботу ДБР одночасно з центральним управлінням», - підкреслював очільник бюро.

Як писав «Вголос», конкурсна комісія, що обирала 27 кандидатів на керівні посади в Державному бюро розслідувань (ДБР), знищила результати проходження переможцями конкурсу поліграфу. 

ІА "Вголос": НОВИНИ