Про це у вівторок на нараді послів заявила посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко, передає УП.

«Тут є одна гарна новина і одна погана», - відповіла посол на питання журналіста щодо спрощення візового режиму з Британією.

За її словами, гарна новина полягає у тому, що якщо раніше Велика Британія не визнавала наявності проблем у видачі віз українця, то нині проблема визнана і британська сторона заявила про готовність «працювати над покращенням сервісу».

«Насамперед ідеться про те, щоб не порушувалися строки видачі віз, тобто якщо це 14 робочих днів, то це має бути 14 робочих днів. Йдеться також про те, щоби зменшувати цей термін», - зауважила дипломат.

Водночас, посол визнала, що отримала відмову на пропозиції України щодо візового спрощення. За її словами, Київ не задовольняє цей підхід Лондона.

«Погана новина – що діалогу про спрощення немає… Але ми не готові обмежитися тільки поліпшенням сервісу і будемо тиснути й надалі», - розповіла вона.

Посол також висловила впевненість що за кілька років візовий режим для поїздок громадян України до Великої Британії буде спрощений.

Галібаренко додала, що Британія запевнила її у проведенні найближчим часом відповідної наради з обговорення покращення сервісу видачі віз українським громадянам зі співробітниками консульського сервісу у Варшаві.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ