Як пише ВВС, у ньому політик закликав американців «не ховатися за стінами» та піддав критиці політику Дональда Трампа.

Американський народ є «нацією ідеалів, а не крові та ґрунту», йдеться у зверненні сенатора, який помер від пухлини головного мозку 25 серпня.

«Ми допомогли визволити більше людей від тиранії та бідності, ніж колись в історії. Ми послаблюємо нашу велич, коли ми плутаємо наш патріотизм з міжплемінною ворожнечею, що посіяла обурення та ненависть й насильство у всіх куточках земної кулі», –  написав в останньому зверненні Джон Маккейн.

«Ми послаблюємо її, коли ховаємось за стінами, а не руйнуємо їх, коли ми сумніваємося в силі наших ідеалів, замість того, щоб довірити їм бути великою силою для змін, якою вони завжди були», – додав сенатор.

Джон Маккейн також закликав американців не впадати у відчай через труднощі в країні. «Ми ніколи не здаємося, ми не ховаємося від історії, ми творимо історію», – говориться у зверненні.

Рік Девіс повідомив, що на церемонії прощання з сенатором цієї суботи виступатимуть екс-президент Барак Обама, який був суперником Маккейна на президентських виборах 2008 року, та екс-президент Джордж Буш-молодший, який був суперником сенатора на праймеріз республіканців 2000 року.

Водночас, за словами пана Девіса, президент Дональд Трамп не відвідає церемонію прощання. Чинну адміністрацію представлятиме віце-президент Майкл Пенс.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня. Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора. Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ