Про це йдеться в поширеному в понеділок повідомленні її прес-служби, передає Інтерфакс-Україна.

Таким чином організація вирішила віддати данину пам'яті політику, який протягом багатьох років був «другом і партнером» конференції

«Уперше цю премія буде вручено 15 лютого 2019 року в співпраці з Інститутом лідерства Джона Маккейна, з Університетом бундесверу, Вищою школою політики Технічного університету Мюнхена та Інститутом політичних наук імені Ганса і Софії Шолль Мюнхенського університету», – сказано в повідомленні.

Першу премію організатори планують вручити в пленарному залі баварського парламенту в присутності делегації американського Конгресу, головою журі буде керівник Мюнхенської конференції Вольфганг Ішингер.

Очікується, що премію щорічно вручатимуть авторові кращої кандидатської дисертації, дипломної або магістерської роботи на теми, які були «найбільш близькі» сенатору: «трансатлантичні відносини, парламентський контроль за діяльністю збройних сил, моральна відповідальність Заходу».

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня. Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора. Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

ІА "Вголос": НОВИНИ