За даними обласної адміністрації, всю неділю, 26 серпня, на території Верховинського району був дощ. Через це там стався зсув ґрунту та каміння на дорогу «Ільці-Буркут».

За даними рятувальників, туристи там не постраждали.

Дорога, де стався зсув, є одним з головних шляхів для туристів, яким вони дістаються на початок пішохідного маршруту на гору Піп Іван.

В кінці серпня цей маршрут надзвичайно популярний у мандрівників. Зазвичай туристи використовують автобуси до сіл Дземброня чи Зелене.

«З метою недопущення жертв працівниками поліції перекрито проїзд для транспортних засобів, в зв'язку з чим припинено автомобільне сполучення з села Бистрець (372 жителі), села Дземброня (128 жителів), села Топільче (205 жителів), села Зелене (796 жителів) та села Явірник (293 жителі)», - повідомили в ОДА.

У ДСНС області BBC News Україна повідомили, що на місці працюють рятувальники.

«Зранку 27 серпня для ліквідації зсуву ґрунту на автомобільній дорозі місцевого значення в селі Красник Верховинського району виїхала дорожньо-експлуатаційна дільниця у складі п'яти одиниць техніки і семи чоловік», – повідомила керівник прес-служби Світлана Бабушкіна.

ІА "Вголос": НОВИНИ