Співробітники Служби безпеки України затримали сімох «телефонних терористів», які повідомляли про загрозу вибуху, в різних регіонах країни.

Про це заявили у прес-центрі СБУ.

«У Хмельницькому викрили місцевого жителя, який із хуліганських мотивів повідомив про захоплення та підрив однієї з банківських установ міста», - йдеться у повідомленні.

Ще одного аноніма затримали на Миколаївщині. Чоловік напідпитку повідомив про підготовку теракту.

«Іншого неповнолітнього «телефонного терориста», який повідомив про замінування однієї із загальноосвітніх шкіл, правоохоронці викрили у Дніпрі. Із батьками «жартівника», що в такий спосіб вирішив розважитися, проведено профілактичну роботу», - додали у СБУ.

Напередодні святкування Дня Незалежності активізувалися «мінери» на Одещині.

«Один із «телефонних терористів» у стані алкогольного сп’яніння погрожував підірвати мішки з вибуховою речовиною у середмісті Одеси. Після обстеження прилеглої території вибухівки не було виявлено. Про мінування гаража, розташованого на території однієї з загальноосвітніх шкіл міста, повідомив інший захмелілий «підривник». Після повідомлення про нібито мінування міського залізничного вокзалу оперативники спецслужби затримали ще одного місцевого жителя, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку та отримав умовний строк покарання», - розповіли у відомстві.

Окрім цього один анонім «зі стажем» під дією алкоголю погрожував підірвати один із райвідділів поліції. Ним виявився місцевий безхатченко, який уже притягувався до кримінальної відповідальності за «мінування» супермаркету, спортмайданчика та інтернет-кафе.

Наразі за всіма фактами відкрито кримінальні провадження, затриманим повідомлено про підозру в завідомо неправдивому повідомленні про підготовку вибуху. Тепер «телефонним терористам» загрожує від двох до шести років позбавлення волі, а також їм доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від їхніх дій.

ІА "Вголос": НОВИНИ