Про це пише УНІАН із посиланням на The New York Times.

Губернатор Арізони Даг Дьюсі повідомив, що не буде обговорювати кандидатуру на заміну Маккейну, поки не пройдуть всі прощальні заходи, і сенатор не буде похований. Тим не менш газета називає можливих наступників Маккейна. Серед них, в тому числі, і вдова сенатора Сінді. Також серед кандидатів вказані колишній сенатор Джон Кайл і два колишніх члена палати представників конгресу від Арізони Джон Шадегг і Метт Салмон.

Видання підкреслює, що вибір Дьюсі надзвичайно важливий для стану справ в сенаті. Як зазначається, з одного боку від губернатора вимагають знайти схожого по духу Маккейну кандидата, який готовий виступити проти президента. З іншого боку, його закликають поставити на цей пост республіканця – прихильника Дональда Трампа.

Нагадаємо, Джон Маккейн помер у суботу, 25 серпня.

Згодом стало відомо, що Президент США Дональд Трамп не буде присутній на похороні Маккейна, згідно з волею померлого сенатора.

Поховають сенатора в місті Аннаполіс штату Меріленд на кладовищі академії ВМС.

Трамп також заборонив Білому дому називати Маккейна героєм.

У липні 2017 року біля Маккейна діагностували невиліковну форму раку мозку. 24 серпня стало відомо, що Маккейн вирішив припинити лікування через вік і прогресуючу хворобу.

Маккейн був критиком російського президента Володимира Путіна і великим прихильником України.

ІА "Вголос": НОВИНИ