Про це Медведчук заявив в інтерв'ю телеканалу "112 Україна", пише ТСН.

"Ця провокація - один з етапів того, що роблять сьогодні американці. У нас є цьому доказ. Тобто вони постійно провокують", - сказав Медведчук, додавши, що він є ворогом для американців.

Що стосується справи Стуса, в якій Медведчук був адвокатом, то політик заявив, що "виконав офіційний обов'язок" і вважає себе чистим "перед долею та життєвим шляхом" поета.

"Я не порушував закон, і численні комісії від адвокатури в роки незалежності України встановили мою правоту, що я мав рацію як адвокат... Перед колегами я чистий. Перед долею і життєвим шляхом Стуса я чистий, все, що міг, я робив. Якби він не боровся з радянською владою, він би не був борцем за незалежність України ", - сказав Медведчук. 

Як відомо, Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса у 1980 році, коли радянський суд засудив поета до 10 років таборів і 5 років заслання. Тоді Медведчук визнав "злочини", які нібито скоїв Стус, і погодився в необхідності покарання за це (сам Стус злочинів не визнавав). Загинув Стус у вересні 1985 року в тюремному карцері.

Нагадаємо, 10 серпня 2018 року, актор Геннадій Попенко повідомив у Facebook про те, що із фільму «Стус» вирізали сцену із процесом суду над Василем Стусом, адвокатом якого виступав призначений державою адвокат Віктор Медведчук, кум теперішнього президента Росії Володимира Путіна.

Після розголосу в ЗМІ творці фільму обіцяли дозняти сцену із Медведчуком. Натомість у Медведчука пригрозили заборонити фільм про Стуса через суд.

Водночас Дмитро Стус заявив, що відмовився співпрацювати з творцями фільму про батька, оскільки йому категорично не сподобався сценарій стрічки. Щодо згадки про Медведчука у цьому фільмі - Дмитро Стус від початку був проти.

ІА "Вголос": НОВИНИ