Про це повідомляє Інтерфакс

«Нехай сьогодні нас почують і в Константинополі, і в Москві, і у Ватикані: ми маємо твердий намір розрубати останній вузол, яким імперія відчайдушно намагається прив'язати нас до себе. Ми сповнені рішучості покласти край протиприродному та неканонічному перебуванню вагомої частини нашої православної спільноти у залежності від російської церкви», - сказав глава держави.

П.Порошенко зазначив, що «ця церква освячує гібридну війну Путіна проти України, день і ніч молиться і за російську владу, і за російську армію».

Також Порошенко заявив, що зовнішня допомога для України все ще надзвичайно важлива, але Україна має жорстко захищати свої національні інтереси та йти своїм шляхом.

Нагадаємо, цього року у Вербну неділю Президент України Петро Порошенко «молився за мир в Україні» у маріупольському Соборі Архистратига Михаїла, який належить Українській православній церкві Московського патріархату. Службу Божу та освячення верби там проводив протоієрей Олексій Устименко, який у лютому 2017 року освячував Троїцький собор у підконтрольному російським бойовикам Донецьку.

ІА "Вголос": НОВИНИ