Про це повідомляє прес-служба глави Української держави.

Свої привітання президентові та українському народу надіслали президент Республіки Корея Мун Дже Ін, королева Великої Британії Єлизавета II, король Іспанії Феліпе VI, король Королівства Саудівська Аравія Салман ібн Абдулазіз Аль Сауд, наслідний принц, віце-прем'єр, міністр оборони Королівства Саудівська Аравія Мухаммед ібн Салман ібн Абдулазіз Аль Сауд, король Марокко Мохамед VI, президент Киргизії Сооронбай Жеенбеков та інші.

У вітальному листі королева Єлизавета II бажає народу України лагідної долі та щастя в наступному році.

Президент Республіки Корея зазначив, що «протягом років наші країни будували тісні відносини дружби та співпраці у широкому колі питань».

«Я щиро сподіваюся, що у подальшому ми зможемо зміцнити відносини між нашими країнами шляхом взаємовигідної та орієнтованої на майбутнє співпраці, що сприятиме добробуту та щастю наших народів та поглибить наше взаєморозуміння та дружбу», - йдеться у привітанні Мун Дже Іна.

Імператор Японії Акіхіто побажав щастя та процвітання П.Порошенку та українському народу, а великий герцог Люксембургу Анрі також побажав процвітання та благополуччя.

Привітання з нагоди Дня Незалежності надійшли також від президента Мексики Енріке Пенья Ньєто, голови Державної ради і Ради міністрів Республіки Куба Мігеля Діас-Канель Бермудеса, президента Іраку Фуада Масума, президента Беніну Патріса Талона, президента Габона Алі Бонго Ондімба, лідерів інших країн.

Раніше повідомлялось, що Україну привітав президент Туреччини.

ІА "Вголос": НОВИНИ