Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за результатами звіту департаменту економічної стратегії та макроекономічного прогнозування.

Зокрема, там вважають, що детінізація української економіки відбулась за рахунок позитивних макроекономічних очікувань та політики, спрямованої на розширення внутрішнього попиту. Крім цього, на зменшення «тіні» вплинуло зростання доходів населення та проведення реформ в інвестиційній сфері.

«Водночас динаміка детінізації стримується невирішеними проблемами, які негативно позначаються на розвитку економіки країни в цілому. Це, зокрема, збереження значних викликів стабільності фінансової системи країни та наявність непідконтрольних владі територій, утворених у ході військової агресії на території країни», — додають в Мінекономіки.

Зазначимо, що рівень «тіньової» економіки розраховують різними методиками. Тому  цей показник може різнитись залежно від організації, яка його розраховує. Відповідно, залежно від методики розрахунку, «тіньова» економіка в Україні складає від 25% до 60%.

ІА "Вголос": НОВИНИ