Про це міністр сказав у середу, 22 серпня, передає «Укрінформ».

За його словами, слід чесно подивитися на проблему, а не шляхом політичних гасел, оскільки навіть під час війни з РФ мільйони українців знаходяться на території цієї країни.

«Я готовий обговорювати цю проблему, але вона має бути вирішена саме в контексті боротьби з Росією як агресором і розуміючи, що люди не мають страждати», - сказав міністр.

Водночас, на думку Клімкіна, багато українців їздять туди не тому, що їм подобається Росія, а з особистих причин - до родичів чи заробляють собі на життя.

«Я хочу, щоб ми всі були послідовними. Якщо ми кажемо, що такого сполучення у нас не має бути, усі ті сотні, тисячі, мільйони українців, які їздять, яким чином ми до них ставимося. Що, ми маємо назвати їх зрадниками?», - сказав очільник МЗС.

Відповідаючи на уточнюючі запитання журналістів, чи він проти ідеї припинення такого сполучення, Клімкін зауважив, що ставиться до цього «дуже стримано».

«Потрібно подивитися на всі аспекти. Це не означає, що ми маємо зберегти саме цю сітку сполучення (з Росією - ред.), яка в нас є наразі. Однак, знову ж таки, є політика і є люди», - сказав він.

Як писав «Вголос», міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про плани закрити залізничне сполучення з РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ