Про це власкору «Вголосу» повідомили в ОДА.

Кожен комплект вартує 836 доларів і складається із ноутбука і багатофункціонального пристрою. Відтак, 25 таких комплектів отримала Луцька міська дитяча поліклініка. Загалом на область отримала 289 комплектів.

Голова ОДА Олександр Савченко зауважив, що задоволений роботою команди, яка співпрацює зі Світовим банком, адже Волинь – одна з 4 областей, яка отримує кошти в рамках субпроекту.

Начальник управління охорони здоров'я облдержадміністрації Ігор Ващенюк, своєю чергою, розповів, що нині таке обладнання отримують, відповідно до розподілу, центри первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД). Це – один із кроків до цілковитої відмови від паперових карток та перехід до електронних і важливий компонент субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області».

«Ми в день обслуговуємо близько двох тисяч дітей з профілактичною та лікувальною роботою. Нове обладнання дасть можливість уникнути черг та затримок», - відзначила головний лікар медичного закладу Оксана Лєщинська.

ІА "Вголос": НОВИНИ