[media=140113,140114,140115,140116,140117] 

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.

Рівно о 01:24 – саме тоді, 32 роки тому, стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції, люди запалили 32 свічки. Вони символізують час, що минув від моменту трагедії. Одразу після – понад сотня лампадок засвітилися й у вікнах будівель навколо площі, зокрема у готелі, палаці культури та у кількох колишніх житлових будинках.

Організатори акції кажуть, що таким чином змогли на мить «оживити» місто, до якого вже навряд чи колись повернеться життя.

«Уперше в Прип'яті подібне відбувається у ніч аварії. Місто також оживає – і воно з нами. Я пам'ятаю це місто живим. Тут минула краща частина мого дитинства. Тут воно і закінчилося», – каже організатор акції Олександр Сирота.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що Чорнобильська зона повинна стати територією змін.

«Україна і весь світ ніколи не забудуть жахливу подію 26 квітня 1986 року. Чорнобиль назавжди залишиться незагоєною раною на серці країни, на серцях мільйонів людей… І сьогодні ми маємо не лише зробити все, аби ця трагедія ніколи не повторилася. Ми маємо винести урок з тих подій. Сучасна Чорнобильська зона має стати місцем нових прогресивних технологій, територією змін», – написав він у своєму Facebook.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ