ТСН розповідає, що дитина досі в реанімації, але вона прийшла до тями.

«Стан залишається тяжким, але є позитивна динаміка. Тобто з'явились елементи свідомості, дитина проситься на руки – все це приємний момент», – коментує завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Віктор Жила.

Зазначають, що дівчинка вже реагує на світло та самостійно дихає. 

Як відомо, раніше дівчинку побив батько, коли мати вийшла до магазину. Повернувшись, Руслана побачила маленьку Олю без свідомості та викликала «швидку». Дівчинку госпіталізували із закритою черепно-мозковою травмою, переламами кісток черепа та забоєм головного мозку.

Батька дитини затримали та вже обрали йому запобіжний захід – два місяці у СІЗО. Мати в палаті спочатку відмовлялася від спілкування зі ЗМІ, але потім пішла на контакт. Руслана Ступакова цікавилася, де в Черкасах СІЗО, в якому тримають її цивільного чоловіка, та розповіла, що їй допомагають волонтери, а соцслужби за увесь час зателефонували лише раз. 

«Служба сказала: якщо я причетна, то вони дитину заберуть. Але вони нічого не доведуть, бо я до того не причетна. Треба, щоби хтось фінансово допомогав. Кожен день виписують ліки, списки. Хто може, приносьте їжу, памперси», – просить жінка.

Разом з тим, у службі у справах дітей журналістам заявили, що про проблеми у цій родині нічого не знали. 

«За час проживання тут ніяких повідомлень, ні від сільського голови, ні від медпрацівників не було. Ми тільки по факту дізнались, що трапилася така трагедія в родині», – запевняє керівник відділу адміністрації Корсунь-Шевченківського району Людмила Горьова. 

Що будуть робити далі, соцпрацівники не кажуть – чекатимуть висновків слідства. Майбутнє рішення обіцяють ухвалювати насамперед в інтересах дитини.

Натомість сама мама постраждалої дитини збирається доводити, що може дбати про доньку. 

«Я ж свою дитину люблю. І буду любити і доглядати. Щоб у моєї дитини все було в житті, і щоб її ніхто не ображав», – каже вона. Однак скільки ще часу маленька дівчинка проведе в лікарні, медики прогнозувати не беруться. 

«Вголос» 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ