Депутат від БПП Володимир Ар'єв заявив, що за часів Ігоря Коломойського з «ПриватБанку» вивели на рахунки студії «Квартал 95» Володимира Зеленського 41 мільйон доларів.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Весна покаже, хто де крав, кажете? 1 березня. Показуємо. Як 41 млн $ коштів вкладників »ПриватБанку« було виведено на рахунки коміків »Кварталу 95« через кредитування пов'язаних із Коломойским компаній», — написав депутат.

За його словами, «відбулося все за стандартною для олігарха схемою розкрадання, яку розслідував Kroll після виведення Коломойським і компанією 6 мільярдів доларів коштів вкладників і грошей, які йшли на рефінансування банку з резервів НБУ, коли банк почав сипатися під тягарем піраміди, створеної власниками«.

«2012 року »Приват« видає кредитів на суму більше 400 млн грн (курс долара — 8 грн) компаніям »Реаліз Ойл« і ТзОВ »ТД Карпатнафтотрейд«, які входять до структури групи »Приват« Коломойського. За кілька секунд ці кошти опиняються на рахунку ПАТ »Укртранснафта«, менеджмент якої теж контролювався Ігорем Коломойським, — додав Ар'єв. — Керівником »Укртранснафта« на той час є Олександр Лазорко — керівник інших компаній групи »Приват« і відомий маніпуляціями з викачування технологічної нафти та її розміщенням на зберіганні на заводах групи »Приват«.

Депутат також написав, що «протягом кількох днів 38,2 млн доларів США були виведені з »Укртранснафти« на рахунки компанії Transit SA у Кіпрській філії Банку, що зареєстрована в Швейцарії на Ігоря Коломойського (32,5 %), Геннадія Боголюбова (32,5 %) та Ігоря Суркіса (25 %)».

«Далі компанія Transit SA проганяє ці кошти через чотири офшорки, зареєстровані на осіб, які представляють інтереси Коломойського та є лише номінальними власниками цих компаній, і в результаті 41 млн $ осідає на компанії Godfrey Consulting Limited, що зареєстрована на Сергія Мельника — ще один представник номінальних власників, який «володіє» більш ніж 40 компаніями, що мають рахунки в «ПриватБанку» на Кіпрі. Також, за даними Ар'єва, Мельник є членом редакційної ради пов'язаної компанії ТзОВ «ТК »Приват ТБ Дніпро« та директором ряду компаній групи «Приват», — стверджує Володимир Ар'єв.

І додає: «Замаскувавши рух коштів через офшорки, вони дійшли до кінцевого призначення компаній, що зареєстровані на учасників студії »Квартал 95", а саме: Андрія Яковлева, Бориса та Сергія Шефіра, Сергія Трофимова та Володимира Зеленського».

Далі, за його словами, кошти були розміщені на депозитах, а потім виведені з банку на рахунки компаній за межами банку, що унеможливлює їхнє подальше відстеження. Впродовж 2012-2016 років всі кошти вивели на наступні компанії чи рахунки фізосіб:

  • Dr. Robert Walz (DE)
  • Pinehill Investment Holdings Inc.
  • Lacront Unitrade Llp (Uk)
  • Piper Smith Watton Llp (Uk)
  • Candlewood Investments Limited
  • Triapos Limited, Cyprus
  • SHSN Limited, Belize
  • Atrazon Limited LTD, Cyprus
  • Maintrade Limited, Seychelles
  • Panevest End Co S.A., Panama
  • Aldorante Limited, Cyprus
  • Film Heritage Lnc, Belize
«Всі кошти виводилися зі схожим призначенням платежів «оплата» або «передоплата за послуги згідно контрактів». Також відповідно до одного з призначень, 1,3 млн € були направлені на купівлю нерухомості. Варто підкреслити, що всі компанії зареєстровані в офшорних зонах», — також пише депутат БПП.

При цьому додає: «Кінцеві бенефіціарні власники цих офшорок невідомі, крім двох останніх — кіпрської Aldorante Limited і Film Heritage Inc (Беліз). Вони оформлені на Володимира Зеленського, згідно з декларацією кандидата. 41 млн $ виводився з «ПриватБанку» частинами, починаючи з 2012 року, з моменту співпраці Коломойського і Зеленського».

«Про $6 млн «перекупних» на канал «1+1», які через схеми від банку Коломойського надійшли на рахунок фірми «Зеленої сім‘ї» з обмеженою відповідальністю (Green Family Ltd) я писав вчора. Тепер ви знаєте і про іншу, більшу суму. Це не на корпоративі у Суркіса за 100 тисяч неоподаткованих доларів виступити. Тут все цікавіше», — резюмував Ар’єв.

Як писав «Вголос», «Квартири у Великій Британії й елітні авто: Зеленський уперше показав свої статки».

ІА "Вголос": НОВИНИ