Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Відомо, що у 2016 році ЄС виділив для українського бюджету кошти понад 600 млн. гривень для фінансування і підтримки  конкурентоспроможної економіки, людського потенціалу,  української  солідарності, туризму та розвиток сіл.  Після відповідного конкурсу з Львівської області вийшло 94 проекти, на 8 з яких обіцяють виділити кошти.

Із отриманої суми, що складає 636 млн.,  у селі Звенигород Пустомитівського району планують відбудувати старий парк –  історичну пам’ятку Львівської області, а також надати підтримку вищим  і професійно-технічним закладам освіти на території міста та області.

«Ми також хочемо реалізувати проект, що стосуватиметься інструментів розвитку нового бізнесу. Він написаний Департаментом економічної політики і передбачається відшкодування відсотків за кредитами, що надаються суб’єктам  малого бізнесу,  обсяг  фінансування якого становить 3,6 мільйона гривень» – пообіцяв Роман Филипів.

Проте, найбільшу суму з грантових коштів ЄС хочуть виділити на розвиток гірського-лижних територій, зокрема Карпатської мережі – 44 млн.  гривень. На території карпатських регіонів  створять  спеціальні агенції і вже цього року розпочнуть роботу.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ