Про це пише ТСН.

Як відомо, цей рейтинг складає авторитетне британське видання «Times Higher Education».

Всі чотири навчальних заклади займають у рейтингу місця після 800 – це Національний університет «Львівська політехніка», Національний технічний університет «Київський політехнічний інститут», Національний університет ім. Тараса Шевченка та Харківський національний університет ім. В. Каразіна.

Кращим вишем світу в цьому році названо британський Оксфордський університет, який скинув з п'єдесталу переможця рейтингів останніх п'яти років – Каліфорнійський технічний інститут.

У цілому найбільша кількість вишів у рейтингу – із США і Великобританії (148 і 91 відповідно, всього в списку 980 університетів). У топ-10 лише один навчальний заклад не належить цим країнам - Швейцарський федеральний технологічний інститут, який посів 9-е місце.

Рейтинг «Times Higher Education» складається з 13 критеріїв. Основними показниками служать міжнародна студентська та викладацька мобільність, кількість міжнародних стипендіальних програм, рівень наукових досліджень, внесок в інновації, цитованість наукових статей, рівень освітніх послуг і так далі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ