В ефірі національного марафону прямою мовою з Вашингтона кореспондент Дмитро Анопченко розповів про відкрите полювання на російських олігархів. Ціна питання 5 мільйонів доларів.

На прямому зв'язку з Вашингтона в ефірі національного марафону кореспондент Дмитро Анопченко детально розповів про сезон полювання на російські гроші. Мін'юст Сполучених Штатів повідомив, що готовий виплатити до 5 мільйонів доларів за відомості про пов'язані з кремлем корупційні активи.

Аби відшукати гроші, будинки, яхти російських олігархів чиновники США об'єдналися з союзниками. Окрім того конгрес підготував низку законопроектів.

За інформацією Дмитра, який перебував на зустрічі із трьома високопосадовцями державного департаменту Сполучених Штатів, які відповідають за санкції політичні, економічні і військові, вони висловили наступне:

«Будьте впевнені, санкції триватимуть, будуть нові і нові американські рестрикції щодо Росії. Фокус зараз буде на олігархах російських і бізнесменах, які фінансово »підпитують« російську верхівку і »підпитують« Warmashine (машину війни - авт.). Там розуміють, що очевидно урядовці на себе нічого не записували, а записували умовно на якихось водіїв, помічників, на якісь офшорні компанії. За це все зараз починається справжнє полювання.», - передав слова урядовців Дмитро Анопченко.

Що ж там за історія з 5-ма мільйонами?

Міністерство фінансів США і Мін'юст розпочали програму пошуку клептократів:

В рамках цієї програми на сайтах установ вивісили прямий номер телефону, прямий е-мейл і обіцяють винагороду за конфіденційну інформацію про статки, фазенди, яхти, будь-які рахунки російських олігархів і керівництва. Звичайно це не лотерея, де 5 мільйонів джекпот. Виплати будуть коригувати відповідно до наданої інформації.

«По великому рахунку чекають, навіть, що може подзвонити якась польська покоївка чи умовна румунська прибиральниця, яка працює десь в хатинці російського олігарха, хатинка записана на офшор, але ця людина знає, кому вона належить. Або умовно український чи польський матрос, який працює на яхті російського можновладця» - додав Дмитро Анопченко.

Також на сайті ІА «Вголос»:

Медведчука заочно арештували

Країни Балтії висилають російських дипломатів через війну проти України

ІА "Вголос": НОВИНИ