Ексзаступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» визнали винним у наданні неправомірної вигоди та призначили йому покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Як повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду, сьогодні, 24 грудня 2021 року, колегія суддів ухвалила вирок, яким визнала винним колишнього заступника керівника ДК «Укргазвидобування» НАК «Нафтогаз України» у вчиненні кримінального правопорушення та призначила йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Також вироком суду застосовано спеціальну конфіскацію в 100 000 доларів США, які були предметом неправомірної вигоди.

Суд визнав доведеним обвинувачення, відповідно до якого ексзаступник керівника ДК «Укргазвидобування» надав прокурору Генеральної прокуратури неправомірну вигоду у розмірі 100 тис. доларів США за зайняття пасивної позиції щодо клопотання про скасування арешту природного газу в обсязі понад 8 мільйонів кубічних метрів, а також за подальше незвернення з клопотанням про повторне накладення арешту на зазначене майно.

Вирок може бути оскаржений до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ