Як повідомляє «Польське радіо».

«Завдяки тому, що цей документ підписала група країн, а не окремі держави, такий голос більш чутний», – зазначив журналістам спікер польського Сейму Марек Кухцінський.

«Один принцип – загальне занепокоєння про безпеку усіх країн Європейського Союзу, а також країн, що знаходяться у східній її частині. Ми хочемо співпрацювати з усіма, але хочемо також, аби шанували і турботу про безпеку громадян наших балтійських країн і Польщі. Ми всі разом підтримуємо Україну, яка у ці дні веде тяжку боротьбу за свою незалежність», – зазначив він.

У листі наголошується, що енергетична безпека становить ключовий компонент об’єднаної і процвітаючої Європи. На думку авторів листа, незважаючи на те, що газопровід «Північний потік – 2» представляють як комерційний проект, насправді він є інструментом політики російської держави.

Польща, Литва, Україна, Латвія і Молдова закликали європейські країни гарантувати, що експлуатація газопроводу «Північний потік – 2» проходитиме згідно з правилами ЄС.

Як писав «Вголос», прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький раніше заявив, що вважає дуже небезпечним для Європи проект «Північний потік – 2».

ІА "Вголос": НОВИНИ