Про це під час сесії Львівської облради сьогодні нагадав голова фракції ВО «Свобода» у Львівській обласній раді Йосиф Ситник, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Йосиф Ситник нагадав, що Акт відновлення Української Держави було проголошення 30 червня 1941 року у Львові. Акт відновлення української державності підписав провідник Національних зборів Ярослав Стецько.

«Акт відновлення української державності засвідчив усьому світові, що український народ є законним господарем на своїй землі і буде боронити її славними силами перед кожним зазіханням. Усі творці цього акта розуміли, проти яких сил вони виступають, однак готові були покласти за державу свої життя та життя своїх побратимів. Самопосвята і самопожертва воїнів УПА та провідників ОУН сьогодні є взірцем для українських воїнів у добровольчих батальйонах, Збройних силах України, Національній гвардії та інших збройних формуваннях України в сучасній українській війні проти одвічного московського окупанта», – сказав націоналіст.

Він додав, що сьогоднішні обставини вимагають брати приклад із героїв, які 74 роки тому відстоювали Україну у складних умовах, не маючи свого уряду.

«Будьмо гідними покоління справжніх українців, адже боротьба за Україну триває. Україна переможе!» – наголосив Йосиф Ситник.

ІА "Вголос": НОВИНИ