Про це під час прес-конференції повідомила в. о. начальника відділу маркетингу та культурних індустрій управління культури ЛМР Богдана Брилинська, передає кореспондент «Вголосу».

Цьогоріч святкування Дня міста проведуть під гаслом: «760 років унікальних історії: розкажи свою».

«760-річчя від першої згадки про Львів цьогоріч ми вирішили зробити особливим та відзначати його весь рік. Так склалося, що святкування з дня заснування Львова припадає на Великдень та вихідні, тому програма святкувань буде насиченою: це й історичні, культурні, музичні та спортивні заходи», – розповіла Богдана Брилинська.

Святкування Дня Львова розпочнеться вже 24 квітня о 18:00 з Великопісного концерту-містерії «Страсті Христові», який уперше проведуть на площі біля пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому. Вже традиційно протягом 1-2 травня в музеї народної архітектури та побуту відбудеться «Великдень у гаю», а 2 травня на площі Ринок – обливаний понеділок.

7 травня організатори запланували провести міську ходу від площі Міцкевича через проспект Свободи, вулицю П. Беринди на площу Ринок. Цього ж дня проведуть святковий концерт на площі Ринок.

Окрім того, 3 травня в Левандівському парку розкажуть про історію Левандівки, Рясного та Збоїщ, а на Сихові проведуть Фестиваль оркестрів.

На площі біля пам’ятника Т. Шевченку 7 травня з 15:00 до 19:00 діятиме Спортивний острівок.

Також відбудеться флешмоб, присвячений Дню міста, історичний відеомапінг, за участю оркестру з Австрії 6 травня проведуть «Музичні історії Галичини та Верхньої Австрії».

ІА "Вголос": НОВИНИ