Учасники бойових дій у Львові, біля приміщення цирку, у п’ятницю, 8 лютого, вийшли на акцію протесту проти кандидата у Президенти України Володимира Зеленського.

Добровольці заявили: акція є мирною. У руках протестувальники тримали промовисті плакати із такими гаслами: «Україна – не повія. Нам не смішно», «У Львові ти можеш бути клоуном - а не президентом», «Українці – «не хахли», «Ми воювали – ти сміявся і глузував. Керувати державою – це не жартувати»,  «Бізнес з Росією – зрада Батьківщини», «Про що можна домовлятися з Путіним – вбивцею українців?», «Українцям слуги не потрібні» та інші.

Ветеран війни, представник «Об’єднання добровольців» Михайло Єдинак заявив: «Ми боремось за нашу державу і ми проти таких політиків, як Володимир Зеленський. Ми не проти того, що він актор, а проти, бо він є проросійський. Ми хочемо, щоб нашу державу очолив нормальний Головнокомандувач і Президент. Тому ми заявляємо нашому народові, щоб думали».

 

Також ветеран акцентував: «Зараз – війна. І майбутнє України – в руках майбутнього Президента. І маємо вибрати нормального Президента, а не різних клоунів. Тому наша мета – не допустити Зеленського до президентства. Бо як ветерани війни розуміємо, що таке війна і що таке біда. І знаємо, якого нам треба Головнокомандувача. Нормального. А Зеленський – актор, а не Головнокомандувач. Нам такого не потрібно».

Його побратим, доброволець Тарас «Хаммер» додав: «Не варто жартувати з приводу того, що зараз відбувається у нашій державі. У час військових дій потрібні рішучі зміни та рішучі кроки, а не комічні вибрики. Може наша акція змусить когось змінити свою думку і нарешті серйозно поставитися до свого виборчого права».

За його словами, людина, котра йде у президенти, має чітко задекларувати свою готовність йти до кінця і навіть бути готовою померти за Україну. А не ставати на коліна перед Путіним.

«До влади, на наш погляд, має прийти та людина, котра не просто втримає ситуацію, а яка приведе державу і військові дії до переможного кінця. По-іншому десятки тисяч жертв не будуть виправданими», - додав воїн.

Також доброволець пригадав: «Відомий випадок, коли він (Зеленський, - ред. ) перед Кадировим хотів вибачатися, бо тому не сподобався його жарт. Відповідно ми би хотіли, якщо буде така нагода, передати Зеленському ці лижі. (у кольорах російського прапора, - ред.)

При цьому його побратим Сергій обурився: «Як він (Зеленський,- ред.) готовий стати Головнокомандувачем нашої країни і ставати на коліна перед агресором? Це абсурд!»

Після закінчення акції протесту біля львівського цирку (напередодні свого концерту у приміщенні) все ж з’явився Володимир Зеленський та розпочав діалог із ветеранами АТО.

Михайло Єдинак запитав коміка: «Скажіть нам, ветеранам війни, як ви бачите перемогу країни? Ви ж обираєтесь на пост Президента, хочете стати Головнокомандувачем».

На що Зеленський відповів: «Ми всіх переможемо. Поки Донбас не повернеться в Україну, поки Крим не повернеться, будемо, хлопці, захищати нашу країну. А як може по-іншому бути?»

Інший воїн запитав коміка: «А метод перемоги, за вашими словами, – це коли ви перед Путіним на коліна стаєте?».

На що Зеленський відреагував: «Це не правда. Я ніколи такого не казав». І запитав свого співрозмовника у відповідь: «У мене таке питання: «Скільки разів ви були в АТО?» -  «Я там був три роки», - почув у відповідь. І уточнив: «Скільки разів?» - «Я не виїжджав звідти», - зазначив доброволець. Також Зеленського запитали: «Чий Крим?». (більше – на відео).

Опісля діалогу із учасниками АТО Володимир Зеленський зі своєю командою попрямував у приміщення цирку. Натомість, аби протестувальники не потрапили усередину приміщення, вхід перекрили молодики у чорному.

Кілька воїнів АТО все ж зайшли через інші двері, проте лише у коридор. При цьому зазначили: «Як кандидат у Президенти - нехай стане на коліна перед матерями, дівчатами, синами, які втратили (на війні, - ред. ) своїх батьків, чоловіків. А не перед Путіним. Це ганьба йому».

ІА "Вголос": НОВИНИ