Четвертий суд з особливо тяжких злочинів Анкари оголосив вироки терористам, які  брали участь у подіях на авіабазі «Акинджі» біля Анкари 15 червня 2016 року.

Про це повідомляє ресурс Anadolu.

Фігурантів справи звинувачують у спробі державного перевороту. Всі вони були прибічниками терористичної організації Фетуллаха Ґюлена (FETÖ).

Учасники ночі кривавих подій отримали вироки про ув'язнення 79 довічних термінів. Серед них: колишній секретар командування ВПС країни, полковник Вейсел Кавак, Колишній майор 143-ї ескадрильї ВПС Туреччини, Алі Карабулут і колишній пілот ВПС Хусейн Тюрк. Останній брав участь в нанесенні авіаударів по будівлях парламенту, управління супутникового зв'язку TÜRKSAT і Управління спецназу МВС.

Також колишній офіцер ЗС Туреччини Мустафа Озкан засуджений до 3 довічних термінів у в'язниці суворого режиму за причетність до бомбардування будівлі Управління поліції Анкари. Пілоти Мехмет Юрдакул і Ільхам Айгюль, що брали участь в авіаатаках по Управлінню безпеки Анкари, отримали три довічні термінів кожен у в'язниці суворого режиму.

Читайте також на нашому сайті:

ІА "Вголос": НОВИНИ