Історик Роман Грицьків розповів про роль євреїв у репресивній машині СРСР.

Про це він сказав у коментарі «Вголосу».

«Отут замовчується дуже багато питань. Перше з них – це колаборація поляків із нацистами. Як показує історична практика, саме на території Польщі було створено найбільшу кількість концентраційних таборів, де знищували євреїв. І це ще не все: більшість людей, які працювали у концтаборах, були поляками. Те саме можна сказати і про поліцію, яка допомагала німцям стримати окупаційний режим, там теж було багато поляків. Вони також допомагали німцям виловлювати євреїв», - розповів історик.

«З іншого боку є ще один момент, який намагаються замовчувати. Мова йде про те, що більшовицька влада була створена і очолювана євреями. Станом, скажімо, на 30-ті роки минулого століття 80% партійного керівництва комуністів і членів НКВС були євреями. Це люди, які мали космополітичні переконання і не мали прив’язань до релігії, здійснювали масові вбивства і репресії. На жаль, наші  ізраїльські колеги це замовчують і не звертають на це уваги», - додав Грицьків.

«Зрештою, якщо подивитись на історію держави Ізраїль, то ми побачимо дуже багато фактів, де ізраїльська сторона проводить фактично расистську політику щодо окремих народів. Причому ця політика проводиться дуже жорстко, а деякі репресивні дії виправдовуються тим, що це був елемент захисту державності», - підсумував він.

Читайте повну версію статті: “Євреї хочуть остаточно забрати собі владу в Україні”.

ІА "Вголос": НОВИНИ