В цих автомобілях знаходиться близько 800 осіб. При цьому тільки за останню добу в усіх областях країни рятувальники допомогли майже півтора тисячі водіїв.

Так, у Донецькій області у заторах кілька десятків вантажівок стоять вже третю добу. Практично у всіх закінчилося паливо. Водії, які не кинули свої машини, страждають від холоду і голоду. Не проїхати і по дорогах у Новоазовському та Старобешівському районах. У Володарському до водіїв застряглих фур рятувальники змогли пробитися тільки на танку. На ньому ж сорок чоловік доставили до найближчого пункту обігріву. Тим, хто відмовився покинути свої машини, побоюючись крадіжки вантажу, залишили запас палива і їжі .

«Планується на сьогоднішній день залучення важкої техніки з Дніпропетровської та Харківської області, для розчищення доріг у Маріупольському напрямку, де зараз створилася найважча ситуація», - повідомив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ГСЧС в Донецькій обл. Михайло Левикін.

На автошляху Кіровоград-Миколаїв з снігового полону звільнили 15 вантажівок і кілька легковиків. Поки трасу чистила спецтехніка - співробітники ДАІ поїли далекобійників гарячим чаєм.

У Миколаївській області вітер постійно замітає дорогу снігом. І рятувальникам ніяк не вдається пробитися до далекобійникам, які застрягли на трасі Миколаїв -Кіровоград. Ця дорога закрита вже дві доби. Але багато водіїв легкових автомобілів заборону ігнорують. Через їх безпечність у рятувальників роботи стає ще більше. За останню добу із заметів довелося витягнути 700 машин. А водії вантажівок змушені чекати, поки хоч трохи розпогодиться. Тільки тоді допомога прийде і до них.

Запорізькі рятувальники за добу витягли зі снігових заметів 60 машин і 4 рейсових автобуси. Для руху досі закриті 9 автодоріг. Минулої ночі в Бердянському районі рятувальникам довелося в терміновому порядку везти в пологовий будинок вагітну жінку. Якби не прийшли допомогу вчасно, народжувати їй довелося б прямо в заметах. Хлопчик з'явився на світ сьогодні вранці.

Анна Волак, мешканка Бердянського району: «Пологи, слава Богу, пройшли нормально. Якби не МНС, сиділи б ми там досі».

Джерело: Подробности

ІА "Вголос": НОВИНИ